полиция

Спецоперация на полицията на територията на столицата

Полицейската операция по различни направления – незаконната миграция, неправомерен таксиметров превоз и разпространението  и притежание на наркотични вещества е проведена през вечерните часове на вчерашния ден. Действията са осъществени от служители на СДВР с участието на представители на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“.

Проверени са 11 мъже, опитали да избягат от полицейски контрол. Установено е, че те са граждани на Афганистан със статут за временно пребиваване у нас. Млад мъж е задържан в полицейско управление, след като при обиск от него са иззети наркотични вещества. Други трима, без документи, са отведени в полицията за установяване на самоличността им.

Представители на ИААА са съставили два акта на таксиметров шофьор, при проверката станало ясно, че той не представил необходимите документи за осъществяване на таксиметрова и дейност. Акт за административно нарушение е съставен и на водач, шофирал с английска шофьорска книжка с изтекъл срок. Документът му е иззет, следва и дерегистрация на управляваното от него превозно  средство.

Проверен е и хостел на територията на столицата, където не са открити сериозни нарушения.