Информационно обслужване

Отблъснахме най-голямата кибератака в България, похвали се „Информационно обслужване“

Инфраструктурата на "Информационно обслужване" АД успя да неутрализира над 400 враждебни кампании в рамките на последните три дни, съобщиха от дружеството.

На моменти зловредният трафик към Националната здравноинформационна система /НЗИС/ е надхвърлял 400 Gbps, което надвишава международната свързаност на държавата. Безпрецедентната атака от типа "отказ от услуга" /DDoS/ към портала https://his.bg/ е достигнала в пиковите часове между 30 до 80 млн. пакета в секунда, което е затруднило достъпа на потребителите.

Това е една от най-големите DDoS атаки, правени срещу България, се посочва в съобщението. Компанията е осигурила възможно най-ефективната и модерна защита на инфраструктурата от подобни действия и успешно е успяла да отблъсне злонамерените атаки. Няма опити за пробив и намеса в системата, и изтичане на данни на потребители, заявяват от дружеството.

"Информационно обслужване" АД е българският национален системен интегратор на държавната администрация. Компанията изгражда, поддържа, развива и наблюдава работоспособността на информационните системи с национално значение. "Информационно обслужване АД" е основен партньор на държавните институции и изпълнява ключови проекти със стратегическо значение за България.