Човек с белезници

Задържаха дрогиран шофьор, причинил катастрофа

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 60-годишен мъж за шофиране след употреба на наркотични вещества и причинена катастрофа с пострадала жена.

На 19 октомври тази година, около 17,00 ч. при управление на лек автомобил марка „Тойота“ по бул. „Данаил Николаев“ в София, А.А. нарушил правилата за движение по пътищата, като не съобразил скоростта си с атмосферните условия, не могъл да спре автомобила си и реализирал пътнотранспортно произшествие с друга кола.

Вследствие на удара е пострадала Л. Ч. Жената е със средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на поясен прешлен. Пристигналите на място полицаи тествали А.А. за алкохол и наркотици. Резултатите показали, че обвиняемият е шофирал след употреба на кокаин и амфетамин.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.3, пр. 2, б.”а”, пр.2, вр. ал.1, б.“б‘‘, пр.2, вр. чл.342, ал.1, пр.3 НК. Наказанието, предвидено в НК за това престъпление, е „лишаване от свобода” да срок от една до шест години.

Предвид възможността обвиняемият да извърши друго престъпление, прокурор от Софийска районна прокуратура е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на делото за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.А.