марихуана

Във Видинско тече поредна операция срещу наркопрестъпността

Във Видинско тече поредна операция срещу наркопрестъпността. Действията били предприети в хода на специализирана операция за  противодействие на престъпленията, свързани с отглеждането и разпространението на канабис в региона.

В рамките на акцията, в землището на Лагошевци, община Димово, служителите на реда установили двама видинчани – на 38 и на 39 години. При извършеното претърсване в лек автомобил „Шкода Фелиция“, с който мъжете се придвижвали, намерили четири чанти със зелена листна маса и съцветия. Тревата, с общо тегло 39.400 кг, реагирала на канабис при полевия наркотест. В района, в близост до реката, криминалистите установили конопени насаждения – 75 стръка, с височина от 250 до 320 см. Растенията били видимо грижливо отглеждани (окопани в основата и привързани към опорни колчета). При полевия наркотест растителната маса е реагирала на канабис.

Двамата видинчани били задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа и приведени в ареста. Случаят е докладван в прокуратурата. Разследването продължава в рамките на образуваното по описа на РУ – Белоградчик досъдебно производство по чл. 354а, ал. 3 от Наказателния кодекс.

През последните седмици, на територията на област Видин (Протопопинци, Делейна и Шишенци), служителите на реда установиха и иззеха над 200 канабисови растения с различна височина.

Продължават активните действия на видинската полиция по линия "наркотици".