Лозан Панов

Лозан Панов: Съдебната система не мери с еднакъв аршин заради дисбаланса в нея

"Когато си с тогата, сферата е по-ограничена, когато тогата е на друго място, нещата изглеждат по различен начин. Егоизмът на политиците и невъзможността да излязат от техния си балон е причината да премина от едната сфера в другата". Това каза пред БНР кандидатът за президент Лозан Панов, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от "Демократична България".

Той подчерта, че един президент трябва да е равно отдалечен от спорещите страни и да успява да провокира дебатите и актуалните теми, които обществото очаква да бъдат решени.

Проблемите в съдебната система се дължат на политизиран със сериозно влияние на политиката Висш съдебен съвет, посочи кандидат-президентът: "Изборът на Иван Гешев беше също емблематичен… Дисбалансът в съдебната система води до невъзможността тя да мери с еднакъв аршин".

Не участвам в сделки, нямам цена и в съдебната система бях в ролята на ничий, подчерта Панов в предаването "Неделя 150". "Нека се изберат хора, свободни във вземането на решения… Президентът, който е независим, може да провокира дебата в обществото".

Кандидатът за президент очаква, че ще стигне до втория тур на вота за държавен глава.