СРС

СГП е взела на специален надзор всички досъдебни производства срещу мъж от Световрачане

Софийска районна прокуратура образува ново досъдебно производство и отново привлече към наказателна отговорност В.Д. за хулиганство, извършено в условията на опасен рецидив.

На 28 юли 2021 г.,  в село Световрачане, В. Д. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – докато разговарял с неустановен до момента мъж, без видима причина, обвиняемият го ударил с ръка в главата. Мъжът паднал, а В.Д. продължил да го удря с ръце по главата и тялото. Деянието е извършено в присъствието на 9 лица.

В.Д. е многократно осъждан. Престъплението, за което обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност, предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 6 години. Предвид криминалното минало на обвиняемия и реалната опасност да извърши ново престъпление,  дежурен прокурор е постановил задържането на В.Д.  за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Това е второто образувано досъдебно производство срещу В.Д. за последните две седмици. На 25 септември тази година той бе обвинен за закана за убийство и грубо нарушаване на обществения ред. На 1 октомври 2021 г., към първоначалното обвинение бе добавено още едно –  за хулигански действия, извършени с дързост и цинизъм.

Софийска градска прокуратура е взела на специален надзор всички досъдебни производства срещу В.Д. Подробности бяха дадени на брифинг в сградата на Съдебната палата в София, от районния прокурор на София Невена Зартова и нейният зааместник – Иво Илиев.