Човек с белезници

Съдят кметски наместник, стрелял по свой съселянин заради жена

Окръжна прокуратура – Варна привлече към наказателна отговорност за опит за убийство 34-годишния Ш.Ю., който стрелял по свой съселянин. Освен това на мъжа е повдигнато обвинение и за управление на МПС след употреба на алкохол.

На 4 октомври 2021 г., Ш.Ю. – кметски наместник на с. Генерал Колево, взел ловната си пушка и отишъл в съседен имот, където разбрал, че работи пострадалият. Двамата имали стара вражда заради жена.

Когато стигнал там, между двамата възникнал конфликт, по време на който 34-годишният стрелял от близко разстояние срещу съперника си. Уцелил го в крака, а след като той паднал на земята започнал да го удря. Пострадалият мъж се опитал да се защити и да издърпа пушката от ръцете на Ш.Ю., но той не спрял нападението. Отново произвел изстрел и уцелил своя опонент от много близко разстояние.

След извършване на престъплението, 34-годшният не останал на местопроизшествието, а си тръгнал. Отишъл в дома си, оставил ловната пушка в каса и напуснал с автомобил село Генерал Колево, с намерение да се укрие. По пътя бил установен и задържан от полицейски патрул.

Ш.Ю. е привлечен към наказателна отговорност за престъпления по НК. Към момента обвиняемият е задържан за срок до 72 часа и предстои разглеждане на внесеното в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо него – „задържане под стража“.