кат

След катастрофата в Стара Загора: Водачът на колата е заловен от граждани и предаден на полицията

Тежко е пострадало момиче на 16-години, което снощи е било пометено на тротоар в Стара Загора, след тежка катастрофа между кола и мотор. По посока изток-запад по бул. „Ген. Столетов“ се движи БМВ, което предприема забранен завой на ляво, обясни директорът на ОД МВР в Стара Загора ст. комисар Николай Колев.

По думите му, в същото време в обратна посока се движи мотор Ямаха, управляван от 46-годишен моторист. От удара той губи контрол, пада на платното, моторът продължава движението си и помита трима души на тротоара, които изчакват зелена светлина, за да пресичат по улицата. От удара, с опасност за живота е 16-годишно момиче, което е в Реанимацията на УМБАЛ-Стара Загора.

Мотористът е починал няколко часа по-късно в Центъра по спешна помощ. Водачът на БМВ-то е на 28 години. Той изоставя колата си и напуска местопроизшествието.

Мъжът е британски гражданин, има наличие на наркотици в кръвта, а колата нотариално е негова, но няма регистрация в КАТ, поясни директорът на полицията. Шофьорът е заловен от граждани в Парк "Пети октомври", които са го предали на полицията.

Задържан е за 24 часа.