сгс

Експертиза: Кристиан Николов може да носи отговорност за стореното

Кристиан Николов може да носи отговорност според законите на държавата. Това показа съдебно психиатричната експертиза на младия мъж, приета днес от Софийския градски съд (СГС). Николов е подсъдим за катастрофата, при която загина Милен Цветков.

Съдът прие експертизата, според която в момента на катастрофа Николов е имал наркотични вещества в кръвта. Те не могат да доведат до успиване и имат само временен импулсивен ефект, стана ясно от заключението.

Страните поискаха и допълнителна експертиза от психиатър нарколог. След 20-на дни трябва да са готови няколко справки, които съдът назначи. Една от тях касае фирмата-вносител на специалния чай и паста, които стана ясно, че Иванов система ползвал. И двете имали успокояващ ефект, разказаха преди няколко заседания свидетели. Съдът изиска информация дали вносът на тези препарати е легален, какво точно има в тях и каква е историята на фирмата.

В същото време нова експертиза ще установява повече подробности за ефекта от намерените в кръвта на Николов четири вида наркотични вещества.