съд търново

Във Велико Търново съдят полицай, взел 40 лева подкуп

Полицай от Велико Търново застава пред Темида, защото взел 40 лева подкуп от шофьор. Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в старата столица, сочи вестник "Борба".

Подсъдимият Пламен П. е обвинен за това, че на 21 февруари 2020 г., около 16.15 часа, на ул.“Оборище“, като старши полицай, определен да участва за времето от 10.00 часа до 22.00 часа при провеждане на специализирана полицейска операция на територията на областния град, поискал рушвет. Униформеният приел от К. И. сумата от 40 лева, за да не състави акт на водача, който управлявал лек автомобил „Опел Зафира“ без включени светлини и без обезопасителен колан. Освен това возилото не било оборудвано с аптечка и с пожарогасител и не било минало на задължителен годишен технически преглед.

Делото се гледа за втори път от състав на Окръжния съд. След протест на Окръжната прокуратура срещу присъда, постановена през май 2021 г., делото бе разгледано от състав на Апелативен съд – Велико Търново, който го върна за ново разглеждане от друг състав на първата инстанция.