марихуана

Разследват отглеждане на канабис край Любимец

Под надзора на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград се извършват действия по разследването по досъдебно производство за престъпление по чл.354в, ал.1 от Наказателния кодекс – за засяване и отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила.

На 25 септември 2021 г., при проведена специализирана полицейска операция за противодействие, предотвратяване и разкриване на престъпления, свързани с наркотичните вещества, полицейските служители на РУ-Свиленград, установили,че в местността „Хасара“ в землището на с. Георги Добрево, общ. Любимец, са засети и отглеждани растения от рода на конопа – канабис. Растенията били с височина от 0.75 м. до 1.50 метра и с общо тегло 2.815 кг.При тестване с  полеви наркотест насажденията са реагирали на високорисковото наркотичното вещество – канабис.

На место полицейските служители задържали непълнолетните С.И и К.С. и пълнолетния Д.Д. В района в който са били отглеждания растенията е намерен и иззет мотоциклет „Хонда“ нерегистриран по надлежния ред и с поставена на него регистрационна табела, издадена за друго МПС.

Лицата са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР. И в момента се извършват действия по разследването под надзора на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград.