булгаргаз

„Булгаргаз“ пак ще съди „Топлофикация София“ – за 54 млн. лева

"Булгаргаз" е завел поредно дело срещу „Топлофикация София“, като този път искът е за 54 мл. лева. За БНР изпълнителният директор на газовата компания Николай Павлов каза, че в момента просрочените задължения на столичното дружество за природен газ са 105 милиона.

Според Николай Павлов, причината за новото дело на "Булгаргаз срещу "Топлофикация"-София е, че ръководството на ТЕЦ-а не е платило дълга по старото дело, заведено през юли т.г. за 71 милиона лева. "Те изплатиха  36 милиона лева, останаха 35 милиона лева, които трябваше да изплатят до седми септември. Получихме писмо от "Топлофикация София“, с което те поемат твърдия ангажимент да се разплатят до 7 септември", обясни изпълнителният директор на "Булгаргаз".

Това писмо беше изпратено до абсолютно  всички отговорни институции – премиер, Столичен общински съвет, до всички държавни институции. След това постъпиха плащания до 10 милиона, но в крайна сметка те не се изплатиха и "Булгаргаз" беше принуден отново да заведе дело, този път за 54 милиона лева, тъй като старото дело още определението на съда не е влязло в сила и ние не можем остатъка от дълга да го включим в новото дело".

"Трябва да осигурим паричните потоци на "Булгаргаз" и да обезпечим доставките за есенно-зимния сезон. Така че сме длъжни да предприемем действия за събиране на вземанията, включително и чрез запор на сметки", посочва изпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов.