Човек с белезници

Извършител на въоръжен грабеж в Елин Пелин е задържан, признал си

На 22 септември тази година, в РУ-Елин Пелин постъпил сигнал за извършен грабеж в денонощен магазин в града. Съобщено било, че около 20 минути по-рано в търговския обект е влязъл мъж с плътна предпазна маска на лицето и слънчеви очила, който заплашил продавача с пистолет, след което отнел касовата наличност, два мобилни телефона и кутия цигари от щендера.

На място били изпратени полицейски екипи, а дежурна оперативна група от ОДМВР-София предприела оглед на местопроизшествието. На пътя за с. Мусачево, изхвърлени на различни места в тревните площи, били открити част от отнетите вещи и използвани при извършване на престъплението дрехи. Същите са иззети като веществено доказателство, а по случая е образувано досъдебно производство.

В хода на активните издирвателни действия, предприети от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР-София и колегите им от РУ-Елин Пелин, криминалистите установили свидетел, който дал сведения по отношение на извършения грабеж. След анализ на придобитата информация и допълнителни оперативни действия, разследващият екип събрал достатъчно данни, сочещи към самоличността на извършителя на дръзкото престъпление.

При полицейска операция, реализирана със съдействието на служители от ГДНП и СДВР, към 19.30 часа снощи мъжът е задържан в столично казино. Той е криминално проявен и осъждан ефективно за кражби,  водещ скитнически начин на живот, и с 8-месечна условна присъда. При извършения му обиск са открити веществени доказателства, съотносими към извършеното престъпление. В снетото му писмено сведение той е направил пълни самопризнания.

Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.