мвр айтос

Старши комисар Муеров участва в съвместна работна среща в Бургас

Стационарна камера за контрол на скоростта в рисковата отсечка преди Айтос, както и мобилни кантари за измерване степента на претовареност на тировете, са сред първите мерки, които ще бъдат взети след тежкия пътен инцидент от 13-ти септември. Тези решения бяха взети на работна среща между областния управител на Бургаска област проф. Мария Нейкова, зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков, зам.-директора на ГДНП старши комисар Борислав Муеров, директора на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов, представители на АПИ и кмета на Айтос Васил Едрев.

Ст. комисар Борислав Муеров увери, че в рисковия район ще има постоянно полицейско присъствие, което ще покрива както светлата, така и тъмната част от денонощието. Основната цел ще е превантивна, полицейските служители ще бъдат подпомагани от мобилни камери за скорост, а след кратък период – и от стационарна камера, монтирана в началото на проблемния участък. Ст. комисар Калоян Калоянов изрази подкрепа и съпричастност с гражданските действия, инициативност на местните жители и исканията им за всички мерки с цел ограничаване на скоростта на тежкотоварните камиони. Още в деня след инцидента координирахме взаимодействието между институциите, заяви проф. Мария Нейкова. Тя се ангажира в идните дни /петък – събота/ на място да бъдат релокирани мобилни кантари, които ще измерват теглото на случаен принцип на преминаващите камиони, предимно на зърновозите.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков обяви, че е започнала работата по исканията на гражданите на Айтос. Той увери, че МРРБ има експертизата да финализира искането им за обходен път. По думите му, предстои обсъждане с кмета и полицията за поетапните стъпки, които е необходимо да се предприемат в бъдеще.