мвр италия

Подписахме меморандум за разбирателство с италианската полиция

Главен комисар Петър Тодоров и префект Ламберто Джанини поставиха подписи под документа за партньорство между МВР и италианската полиция в рамките на провеждащия се в Рим международен форум за правоприлагане, посветен на предотвратяването на злоупотребите с финансови средства на ЕС в контекста на плановете за възстановяване на държавите членки.

„Щастлив съм, че днес можем да подпишем договорения по-рано Меморандум за укрепване на сигурността в туристическите райони. Опитът ни от съвместните патрули с други държави членки е много резултатен за укрепване на сигурността в туристическите райони и съм убеден, че Меморандумът ще даде допълнителен импулс на двустранните ни отношения“, заяви главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров на церемонията.

По време на срещата с началника на италианската полиция главният секретар на МВР даде висока оценка на сътрудничеството в областта на вътрешните работи между двете страни, като подчерта, че в основата на успехите е изграденото през годините взаимно доверие и устойчивост на професионалните контакти. Той подчерта, че взаимодействието между компетентните структури е активно и ключово за постигането на ефективни и бързи резултати.

Готови сме да продължим и да задълбочим съвместната работа в противодействието на трансграничната организирана престъпност, в т. ч. в области като трафика на наркотици и борбата с финансови и данъчни престъпления, заяви главен комисар Тодоров.