марихуана

Много канабис иззеха в Горна Оряховица и в Павликени

Специализирана полицейска операция за противодействие отглеждането и разпространението на наркотични вещества е проведена вчера на територията на ОДМВР – В. Търново.

При обход в района на местността Арбанашко бърдо  служители на полицейското управление в Г. Оряховица установили две ниви, засети с растения от рода на конопа. В момент на прибиране на реколтата е задържан 45-годишен мъж от Г. Оряховица,   неизвестен до момента на полицията. От нивите са иззети общо около 200 растения.

При последвали проверки в имот на задържания, находящ се в района на ловната хижа край с. Арбанаси ,извършени съвместно със служители на РУ – В. Търново, са установени и иззети още около 10 кг полуизсушена листна маса, електронна везна и пушка. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.

В хода на същата операция вчера следобед в Павликени е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 24-годишен местен жител. При тестване на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на канабис и амфетамин. Последвало претърсване и в имот в с. Стамболово, обитаван от водача, където са намерени и иззети 7 растения от рода на конопа, с тегло на листната маса около 50 кг.

Мъжът е задържан с полицейска мярка до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство.