военен оркестър

Фестивал на военните оркестри във Велико Търново

С фестивал на военните оркестри тази вечер във Велико Търново започват тържествата за честване на 113-ата годишнина от обявяването на независимостта на България.

За 14-ото издание на фестивала със своите спектакли се включват Гвардейският представителен оркестър, Фестивалният военен духов оркестър „Маестро Николай Косев” на Националния военен университет „Васил Левски” и Втора Тунджанска механизирана бригада, Представителният оркестър на Сухопътните войски и оркестърът на СУ „Емилиян Станев“ Junior Band, сочи БНР.

Велико Търново е първият български град, където е засвирил военен оркестър преди 142 година при приемането на Търновската конституция, припомни бригаден генерал Иван Маламов, началник на военния университет, домакин на фестивала.

Заради усложнената епидемична обстановка фестът тази година е в един ден и ще премине под формата на шоу спектакъл в ДКС „Васил Левски” от 19 часа.

Представлението на духовите оркестри започва с изпълнение на химните на Република България и на Българската армия, след което всеки оркестър ще представи своята шоу програма. Концертът ще завърши с обща програма на всички музиканти.

С фестивала на военните оркестри във Велико Търново започват честванията за Деня на независимостта.