Съд Варна

Във Варна осъдиха мъж условно за държане на марихуана и амфетамин

А.Д. е предаден на съд от Окръжна прокуратура-Варна за това, че без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества (марихуана и амфетамин). Той бе осъден на 2 години лишаване от свобода условно от Варненския окръжен съд. Изтърпяването на присъдата се отлага с четири години изпитателен срок. Осъденият ще заплати и глоба в размер на 5000 лева.

Мъжът е признал всички факти и обстоятелства в обвинителния акт и е заявил, че желае делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие с цел получаване на наказание, намалено с една трета.

Осъденият е бил забелязан от полицейски служители, изпълняващи своите служебни ангажименти в двора на учебно заведение във Варна. При извършената проверка, в А.Д. била намерена кутийка с марихуана. В условията на неотложност било предприето претърсване в дома на обвиняемия и там са били открити допълнителни количества от същото високорисково наркотично вещество и амфетамин. Общото количество иззета марихуана било 51,01 грама, а иззетият амфетамин бил с тегло 3,19 грама.

Младият варненец е известен на органите на реда и е вече осъждан за държане на наркотични вещества.