съд пловдив

287 шофьори, кормували след употреба на наркотици, отиват на съд в Пловдив

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо В.С., на 28 г., за това, че на 2 април 2021 г., в Пловдив, е управлявал лек автомобил марка „Хюндай“, след употреба на наркотични вещества – тетрахидроканабинол – престъпление по Наказателния кодекс.

На 2 април 2021 г., В.С. се движел с автомобила в района на жилищен комплекс „Тракия“ в Пловдив. Двама патрулни полицаи забелязали, че колата криволичела по пътното платно. Служителите на МВР спрели автомобила и поискали документите от В.С., след което го тествали с техническо средство за алкохол. Уредът отчел отрицателен резултат. Водачът отказал да бъде тестван за употреба на наркотични вещества. Впоследствие му е била взета кръвна проба и е установено, че е шофирал след употреба на тетрахидроканабинол.

На съд по същото обвинение е предаден и Е.А., на 32 г., за това, че на 24 април 2021 г., в Пловдив, управлявал лек автомобил, марка „Ауди Q7“ след употреба на метамфетамин. Спрямо него е повдигнато обвинение и за държане на малко количество наркотично вещество – метамфетамин – престъпление по чл. 354а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс.

Е.А. бил спрян за проверка от полицейски служители,  като при тестване с техническо средство е установено, че е шофирал след употреба на метамфетамин. В свое оправдание обвиняемият признал, че пушил няколко пъти от лула наркотичното вещество.

От началото на 2021 г. до момента Районна прокуратура – Пловдив е предала на съд 287 шофьори за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества.