Методи Лалов

Екс-съдия Методи Лалов напусна поста председател на групата на ДБ в СОС

Методи Лалов е подал оставка като председател на групата на "Демократична България" в Столичния общински съвет (СОС). Това съобщава Лалов в профила си във Facebook.

В израз на гласуваното ми доверие от столичани ще продължа работата си в СОС като общински съветник от "Демократична България" за изпълнение на заявената програма в рамките на закона и винаги в интерес на гражданите, посочва Лалов и  допълва, че решението му е изцяло лично и по негова инициатива, но не е по "лични причини", както е модерно да се мотивират оставките в политическата ни реалност.

"Лоялността към принципите и установените правила е най-важно за мен, а различията с някои от политическите ми съдейственици не ме разколебават въобще да продължа да влагам енергията и уменията си за постигане на правова, социална и демократична държава, каквато е общата цел на мнозинството членове и симпатизанти на "Да, България" и на останалите партии в коалицията и заради което напуснах съдийската си позиция в Софийския районен съд", отбелязва Лалов.

Групата на ДБ в СОС ще избере нов председател на свое заседание в следващите дни, информира Лалов.