цска

Утре ЦСКА връща старото си име, тирето пада официално!

Утре е денят, в който ЦСКА ще премахне тирето от регистрацията на клуба. На 9 септември се навършват 5 години от фалита на старото дружество ПФК ЦСКА АД и на базата на минала давност "червените" ще върнат старото си име. Законът гласи, че преди изтичането на този период нито едно дружество няма право да ползва тази регистрация. От юли 2016-а клубът е записан като ЦСКА-София, включително в БФС и УЕФА.

От утре обаче, и в Бояна, и в Нион ще трябва да се съобразят с промяната в названието на "червените". Както е известно, на 30 май 2017-а клубът спечели търга за емблемата и активите на фалиралото дружество и е негов правоприемник, също така негов спортен наследник. Последното вече беше признато от ФИФА, УЕФА и КАС, сочи topsport.bg.

ЦСКА е актуален носител на Купата на България. За втора поредна година ще играе в групи от европейски футболни турнири. ЦСКА е изряден финансово, напълно обезпечен. Всичко това благодарение най-вече на Гриша Ганчев. Остава една цел – титлата също да се завърне на стадион "Българска армия".

УСПЕХИТЕ НА ЦСКА:

ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ – 31 ПЪТИ

КУПА НА БЪЛГАРИЯ – 21 ПЪТИ

СУПЕРКУПА НА БЪЛГАРИЯ – 4 ПЪТИ

КСА КАТО ВТОРОСТЕПЕНЕН ТУРНИР – 4 ПЪТИ

КУПА НА БЪЛГАРИЯ КАТО ВТОРОСТЕПЕНЕН ТУРНИР – 1 ПЪТ

ШАМПИОН НА "В" ГРУПА – 1 ПЪТ

НАЙ-УСПЯЛ БЪЛГАРСКИ ОТБОР В ЕВРОПА С ДВА ПОЛУФИНАЛА ЗА КЕШ И ЕДИН ЗА КНК.