Парламент Татяна Дончева

Татяна Дончева ще съди Тошко Йорданов и Радостин Василев

Дончева заяви пред Клуб Z, че "не ѝ остава друг избор освен да потърси правата си по съдебен път. Разкази с неочакван край от типа "аз не мога да потвърдя, че тя ми предложи пари, но така ми се стори" няма да свършат работа на Тошко Йорданов и Радостин Василев" в съда". Това стана след обвиненията от страна на Радостин Василев, че е водил разговор с нея, който той тълкува като опит да бъдат откъснати хора от групата на ИТН срещу пари. "Водила съм разговори сигурно с 10 души от тях, не с Радостин Василев само, с 10 души от тях, на най-различни места, за да се мъчим да се вразумяваме. Кое е разумно, кое е полезно за България, за тях – като партия, като група, за всеки от тях като личност, която влиза в политиката и иска с това да се занимава. Само ми беше любопитно кой ще каже, че съм предложила пари от тия всичките, с които говорих", допълва тя.

"Тя не ми е предложила в прав текст. Ами аз вчера чух, че Тошко Йорданов казал, че този свидетел ще се яви на детектор на лъжата, за да каже, че аз му предлагам пари. А като се яви той на детектор на лъжата, не мога ли и аз да се явя на детектор?! А вие разбрахте ли всъщност какво значи уговорката: Тя не ми е предлагала, обаче аз така го тълкувам. Какво го усукваш по килифарски? Смяташ ли, че си достатъчно добър адвокат Василев, за да се измъкнеш, като направиш такива врътки. Като никой не ти е предлагал, тогава защо ходиш да говориш на Тошко, че някой ти предлага?", попита Дончева.

"А тези пари, дето той си ги мислел Василев – 500 к, неизвестно в каква валута, те били за отцепване на 20-30 депутати. Ами простата сметка показва, че 20-30 депутати не стигат. 83 е бройката на БСП, ДБ и ИБГНИ. До 123 има 40. Ако искаме да са към 130, ще отидат към 50. За какво са ни 20-30. А нали Тошко Йорданов вчера говореше, че това са пари за министрите. За тия знаковите фигури, дето ще стават министри. И аз от това разбрах, че вече ние и за министрите ще плащаме. Не те ще си плащат, за да стават министри, а ние ще им плащаме, за да стават министри. Как си го обяснявате това? И аз трябва да обяснявам, че не съм камила на всеки?! И това са някакви хора, които имат претенции да правят нещо в българския политически живот? Това е потрес", категорична е Татяна Дончева.

Тя уточнява, че е водила разговор с Радостин Василев в офиса му, тъй като той е настоял да се срещнат именно там. "Смисълът на моя разговор с него е да се разберем имат ли желание, нагласа и разбиране, че трябва да участват в съставянето на правителство и да се включват в нормален политически живот. Защо трябва да си споделям аз всякакви мисли за всякакви хора? И за какво се разказва това? За да се създадат още 50 интриги ли? Защото Радостин ми е "най-близък", да си споделя с него какво мисля за всеки, който ми се е изпречил на пътя?", пита още тя.