Парламент Атанас Атанасов

Гешев избяга от парламента след въпрос защо ПРБ не пита за 80 млн. лева подкупи, дадени от Черепа

Ивайло Мирчев  от "Да, България" във Фейсбук:

1. коментира Иван Гешев …

Днес г-н Гешев дойде изненадващо в парламента. Опитах да му задам няколко въпроса, но подплашен от нещо главният прокурор избяга по стълбите.

А въпросът ми бе много лесен: "Кога ще разпитате Васил Божков за твърдението му, че е дал като подкупи 70 млн. лв. на Бойко Борисов, Влади Горанов, Севделина Арнаудома – Шехерезада?".

Оказа се, че г-н Гешев отказва да отговори на въпрос на депутат. Нищо, ще го изчакам до следващия път, в който той ще се появи тук в парламента и ще го попитам пак.

ОСТАВКА, Гешев!

…и 2. Бойко Борисов

Днес Бойко Борисов направил инспекция на все още незавършен участък на магистрала "Хемус" между Шумен и Търговище. Актьорът на републиката обявил, че участъкът е готов, но умишлено не го пускали.

Странно, защото Борисов каза същото за същия този участък и през лятото на 2020 г. Тогава той обеща "октомври-ноември 2020 г. да бъде пуснат". Това не се случи, разбира се – освен двойната и тройна цена, на която се прави Хемус, трябва да се решават и бакиите, които Борисов забърка – неиздадени разрешения за строеж, неотчуждени имоти, които не позволяват да започне изграждането на някои участъци.

Хемус ще я има, но не по модела на ГЕРБ с тежка корупция и бавно изграждане.