районна прокуратура

Задържаха за 72 часа двамина, причинили телесни увреждания на горски

Районна прокуратура-Ямбол задържа за срок до 72 часа И.А. и Г.А. Те са обвинени за това, че са причинили телесни увреждания на трима служители на Изпълнителна агенция по горите (ИАГ).  Двамата обвиняеми са действали в съучастие като съизвършители. Престъплението е квалифицирано по НК. Те са обвинени и за това, че противозаконно попречили на орган на власт-служителите от ИАГ да упражнят правомощията си-престъпление по чл.270, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК.

Престъпленията са извършени в защитената местност „Ормана“, находяща се в землището на с. Завой, обл. Ямбол. По време на разследването е установено, че И.А. и Г.А. са нанесли удари на служителите на ИАГ. По досъдебното производство е назначена експертиза, която да установи вида и степента на нараняване на пострадалите. След като заключението по нея бъде изготвено обвиненията спрямо И.А. и Г.А. ще бъдат прецизирани.

Предстои Районна прокуратура-Ямбол да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.