Слави Трифонов

Ти знаеш ли, че Слави ми е брат’чед, бе! И страх полази страната

Емил Азар написа това:

Темата за Петър Илиев беше отшумяла. Слави Трифонов реши да я съживи покрай появили се информации, че книгата на Петър Илиев, за която се смяташе, че съдържа около 80 плагиатствани страници, е напечатана отново, но вече без тези страници. Лидерът на „Има такъв народ“ заяви през мрежата, че щял да научи кой рови от името на МВР покрай книгата на номинирания от него за вице-премиер и вътрешен министър Илиев и да му потърси отговорност. По законен начин, разбира се.

Трифонов чувствал също, че искат да ударят и него, чрез Илиев. Затова лидерът на ИТН е категоричен, че ще се погрижи за адвоката-преподавател, както се е грижил за всички свои хора, когато са в нужда, защото не било честно и справедливо да го атакуват толкова много.

Еваларка, ще рекат някои, за които Слави е пич та дрънка и не оставя своите. Други ще се засмеят на голямото налягане в свирката, а трети ще се зачудят: Кой беше този Илиев?

Sic transit gloria mundi (Така преминава световната слава), която за Илиев продължи сюрреалистично кратко и човекът така и не стигна до лавров венец.

Петър Илиев е образован млад мъж с куп титли и награди. Въпреки това премълчава, че наградите „Адвокат на годината“ и „Адвокатска кантора на годината“, с които от ИТН го представят навсякъде, са частни, учредени и давани от небезизвестната Нина-Никол, вече Хамилтън, бивша жена на Димитър Ходжев, по-известен като Митьо Крика. Журито на същите награди през 2018 г. удостои с приза „Прокурор на годината“… Иван Гешев. Получава се парадокс: награденият от Нина-Никол Илиев ще събаря наградения от Нина-Никол Гешев.

Ако Петър Илиев бе мъж на място, щеше сам да защитава името си. Сценките с покровителството напомнят за детските препирни, в които аргумент като „Ти знаеш ли, че Слави Трифонов би е брат’чед, бе! Ако му кажа!…“ – трябва да смразят противника и зъбите му да започнат да тракат като шевна машина „Сингер“…Ако Петър Илиев беше истински мъж, щеше да спести на Слави Трифонов конфузното положение да ходатайства пред обществото за него.

Това е несериозно. И обидно.

Но продължавам да се питам: С какво този човек е толкова ценен за Слави Трифонов и ИТН? Немалко колеги на Илиев също се чудят.