Човек с белезници

Бивш служител на ДАНС пребил мъжа, който по-късно почина

Нападателят, нанесъл побой на свой съсед, който по-късно е починал, е бивш служител на ДАНС, а не на МВР, както вчера беше съобщено. До вчера той е бил под домашен арест, пише SofiaPost.

Прокуратурата разследва смъртта на мъжа, за когото се смята, че е убит след спор за паркомясто и след забележка за одраскан автомобил. Фаталният инцидент е станал в столичния квартал „Красна поляна“. По първоначални данни причината за смъртта на 47-годишния Велимир Иванов е инфаркт, тъй като е имал сериозни сърдечни проблеми и сърцето му не е издържало след тежките удари, които е понесъл.

Заподозреният мъж се карал редовно със съседите си и ги заплашвал заради паркирането пред блока. Всичко това споделят потърпевши в социалните мрежи. Причината за спора е драскотина по колата на починалия мъж. Колата на Велимир била повредена пред блока му. Семейството му разбира от съсед, че скандалът започнал пред жилищния блок. Той видял как двамата мъже се бият.

Започнал е да го удря с ръце по лице, по главата. Съседът е слязъл от 8-ия етаж и опитал да ги разтърве. Мъжът ми е бил в много тежко състояние. Имаше кръв по стълбите, където се е държал за парапета“, разказва съпругата му Елена, която уточни, че сърцето му не е функционирало на 94% след две претърпени операции.

Събудих се от силен шум, стана и видях баща ми окървавен на земята. Дишаше много тежко, устата му беше пълна с кръв. Това се случи вкъщи. Звъннах на линейка, която дойде след много дълго време“, разказва дъщерята на пострадалия Ана.