съд кюстендил

Рецидивист отива на съд за наркоразпространение

Окръжна прокуратура – Кюстендил повдигна обвинение на Н.Н. за извършени от него престъпления по НК. Обвиняемият Н.Н. е многократно осъждан. Последното му наложено наказание той изтърпял през 2020 г., след което продължил да се занимава с противоправна дейност.

На 19 април 2021 г., след постъпила в полицията информация за пласиране на дрога от Н.Н., той бил потърсен в обитаваната от него къща, но не бил открит. Междувременно мъжът управлявал лек автомобил в Дупница, когато бил спрян за проверка от автопатрул. Техническото средство отчело наличие на алкохол в издишания от водача въздух, за което му бил съставен акт за установяване на административно нарушение.

Н.Н. бил съпроводен до дома му, където – в условията на неотложност, полицейските служители извършили претърсване на различни места в имота. В епруветка с винтова капачка и полиетиленов плик с шлиц било открито бяло прахообразно вещество, а в стъклен буркан – 282 таблетки.

Според заключението на извършената физикохимична експертиза, те представляват наркотични вещества – амфетамин, с общо тегло 53,5 грама, и оксикодон (препарат с възможна двойна употреба, запазващ обезболяващия ефект на морфина и хероина). Стойността им възлиза на 1729,08 лева.

Рецидивистът е бил привлечен към наказателна отговорност за извършените от него престъпни деяния. Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото в съда.