Парламент Бойко Рашков

Шест пъти се е увеличил мигрантският натиск, сочи Бойко Рашков

Шест пъти се е увеличил мигрантският натиск върху страната ни, обяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. Пред депутатите, по време на парламентарния контрол, той изрази притеснение, че оградата по границата с Турция не е поддържана и се налага спешно да се вземат мерки. Рашков допусна, че до месец се очаква сериозен мигрантски натиск

„Към 23 август тази година в тези домове за временно настаняване на чужденци са настанени 953 лица при общ капацитет 1260, т.е. имаме 75,6% запълване“.

С 600 души се увеличават патрулите на Граничната полиция заради увеличения мигрантски натиск към страната ни.

Това съобщи по време на парламентарния контрол служебният премиер Стефан Янев:

"Прегледани са всички съществуващи планове, направена е допълнителна координация, включително с представители на Министерството на отбраната, за увеличаване на необходимите патрули, включително с подпомагане от въоръжените сили. С моя заповед в Министерски съвет с участието на почти всички министерства, службите за сигурност, агенции, включително и неправителствени организации от типа на  Червения кръст, е създадена една координационна група със задача непрекъснато следене на обстановката, оценяване на всички фактори".