армията и пожарите

Пожарът над родопското село Югово е локализиран

Два вертолета с екипажи от авиобаза Крумово се включиха днес в гасенето на пожара в землищата на селата Югово и Нареченски бани в Родопите. Вертолет „Кугър“ и вертолет „Ми-17“ обливат терена с вода, съобщи Министерството на отбраната. И днес 37 военнослужещи от 4-и артилерийски полк – Асеновград, участват в погасяването на пожара заедно с пожарникари и доброволци.

Гасенето на отделни огнища продължава и днес, каза по-рано днес за БНР главен инспектор Димитър Бришимов от пловдивската пожарна. „Пожарът за момента е локализиран. Днес имаме още малко работа по него, за да го вкараме в едно дере, където можем да го загасим, това е откъм Нареченски бани, откъм Люти дол“, каза той.

„Откъм Югово участъците се обработват, нямаме там разпространение. Всички участъци  са готови за действие, хеликоптерите ще дигнем малко по-късно, защото инверсията в момента не позволява да виждат пожара, облаците се стелят хоризонтално. Мисля, че днес ще имаме добри резултати. Няма опасност за населеното място, няма опасност за развитие на пожара в някакви култури, които са ценни“, каза още главен инспектор Димитър Бришимов.