марихуана

Рекорди: Полицията жъне тонове канабис

Специализирана полицейска операция по противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества и проведена днес на територията на Петрич. Действията са осъществени от криминалисти на РУ-Петрич. В хода на операцията, в нива на поземлен имот в с. Първомай, те открили изградена стъклена оранжерия, в която били засадени близо 192 тревисти растения, реагирали положително на канабис при извършения полеви тест.

В полицейския арест за срок до 24 часа е задържан 48-годишен местен жител. Работата по документирането на случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Голямо количество канабис бе открито и унищожено на територията на община Симитли вчера при полицейска акция на служители от Второ РУ – Благоевград. Общо са изкоренени около 1975 тревисти растения, реагирали положително на марихуана. Теглото им е 4355 килограма. 1060 от растенията били засадени в района на село Полето, като общото им тегло е 3180 килограма. В обособена площ в землището на с. Ракитна са открити около 665 корена канабис с общо тегло 800 килограма, а в местността Везенкова, землище на с. Сенокос – около 250 броя с общо тегло 375 килограма.

За случаите е уведомена Районна прокуратура-Благоевград и са образувани досъдебни производства.

Работата на разследващите продължава.