стероиди и хормони

Контрабандни анаболни стероиди спипаха на Капитан Андреево

Митнически служители от Териториална дирекция Митница Бургас задържаха 132 опаковки анаболни стероиди. Контрабандните медикаменти са открити при две проверки на Митнически пункт "Капитан Андреево".

При едни от случаите, товарен автомобил с българска регистрация влиза в страната от Турция. Пред митническите служители шофьорът – български гражданин, представя редовни документи за превозваната за Западна Европа и Великобритания стока. Камионът е селектиран за щателна проверка, при която в кабината на влекача, сред личния багаж на шофьора, е открита хладилна чанта, пълна със 72 опаковки –  писалки с инжекционен разтвор хормон на растежа "Genotropin“.

Контрабандни медикаменти са открити и при проверка на лек автомобил с чужда регистрация, управляван от турски гражданин, който пътувал за Германия със семейството си. Укрити под хранителни продукти в хладилна чанта са открити 40 опаковки по 250 мл „Sustanon“ – инжекционен анаболен стероид  и 20 опаковки – писалки с инжекционните разтвори с медикаментите „Humatrope” и "Genotropin“, които представляват хормон на растежа.

Откритите лекарствени препарати са с високи анаболни свойства, стимулират растежа и се използват в комбинация с други стероиди за по-добри спортни резултати.

Контрабандно пренасяните медикаменти са иззети. Съставени са актове за нарушение на Закона за митниците срещу водачите на превозните средства.