Президентство Румен Радев връчва мавдат за съставяне на правителство на ИТН Пламен Николов

От администрацията на президента отсякоха: Процедурата по връчване на мандата на ИТН е спазена

От администрацията на президента уточняват, че преди държавният глава Румен Радев да връчи мандата за съставяне на правителство на предложения от “Има такъв народ” за премиер Пламен Николов, е получено решението за номинацията от най-голямата парламентарна група в 46-ото Народно събрание, както изисква Конституцията.

Преди възлагането на мандат за съставяне на правителство от министър-председателя, посочен от най-голямата по численост парламентарна група в 46-ото Народно събрание, е представено Решение на парламентарната група на ПП „Има такъв народ“, с което посочват г-н Пламен Николов за кандидат за министър-председател и Декларация за отговаряне на условията за избиране на народни представители, на основание чл.110 във връзка с чл. 65, ал. 1 от Конституцията на Република България, уточниха от президентството.

Уточнението е по повод отправени от медиите въпроси за връчения на 30 юли мандат за съставяне на кабинет и изразените в публичното пространство съмнения, че връчването на мандата е нелегитимно.