ВСС Лозан Панов

Георги Георгиев, водач на БОЕЦ: Лозан Панов е моят премиер!

Georgi Borisov Georgiev във Фейсбук

Пламен Николов не го познавам, сигурно е свестен човек, вероятно и добър бизнесмен. Пред нас обаче не стои безнес сделка, или откриване на нов офис, а най тежката възможна битка – битката срещу мафията. Този човек няма представа срещу какво се изправя. И никога не го е правил. Няма време за учене, обръгване, или опити и експерименти.

Когато стягаш боксов мач ти трябват боксьори, а не футболисти. Не че футболистите са лоши спортисти, но няма да ти свършат работа.

Сега ни трябват доказани бойци и биткаджии. Нови лица за политиката, но и достатъчно разпознаваеми, за да обединят всички съпротивителни сили срещу мафията. Опитни, но и неопетнени.

Познавам Лозан Панов, магистрат с твърда и ясна позиция срещу корупцията и задкулисието отстоявана и в най мрачните години от режима на Буда, Пеевски, Доган, Цацаров и Гешев. Отстояващ независимостта на съдебната система очи в очи срещу Цацаров и Гешев след това. Което му струва много, и той, и семейството му платиха ужасна цена, но не се пречупиха. Опитен администратор и управленец и в същото време непримирим боец.

Защо не говорите с него? Въпроса е към всички "партии на промяната". Страх ви е, че ще приеме? Че наистина може да свърши работа? Че вашите лидери ще бледнеят пред него? Или че няма да можете да го управлявате и да назначавате по телефона? Или от Фейсбук?

Да се изправиш срещу мутрите с агнешките главички и да устоиш е доказателство, че имаш сили да се бориш срещу злото. Знам на какво са способни свинете. Изпитвал съм го на собствения си гръб стотици пъти. И знам, че освен чужди езици, сценаристи, или партия зад гърба ти са нужни и други неща и качества. Изисква се преди всичко непримиримост, жертвоготовност, сила, принципност и последователност. Личнс инициатива и отговорност. И сърце е нужно. Трябва ни боец.

Когато се преборим с мафията ще дойде времето и на експертите, на типичните политици и партийци. Сега е време за битка.

БОЕЦ си следваме пътя и налагаме модела на граждански контрол и натиск. Това е задачата и ролята на гражданското общество. И политиците трябва да се научат да чуват и търсят гражданите. Ще свикнат, по трудния начин.

#БОЕЦ