Харви Уайнстийн

Падна едно от обвиненията срещу Харви Уайнстийн

Съдия в Лос Анджелис отхвърли едно от единадесетте обвинения, предявени срещу бившия кинопродуцент Харви Уайнстийн, с което осъденият за изнасилване бивш магнат спечели малка и вероятно временна победа, съобщи Асошиейтед прес.

На изслушване в съдебна зала в присъствието на 69-годишния Уайнстийн съдия Лиса Ленч прие аргументите на защитата, че обвинението по опит за склоняване към интимни ласки е за случай от май 2010 г., от което е минало твърде много време и е извън давност. Съдийката обаче разреши на прокуратурата да внесе нов обвинителен акт, според който обвинението би могло да бъде допуснато за разглеждане от съда.

Уайнстийн пледира невинност по четири обвинения в изнасилване и седем други обвинения за сексуални посегателства при първото си явяване в съда по делото в Калифорния миналата седмица.

Той бе екстрадиран от Ню Йорк, където излежава присъда от 23 години затвор за изнасилване и сексуални посегателства. Все още не е насрочена дата за начало на съдебния процес срещу бившия продуцент в Лос Анджелис. Предстоят още технически съдебни заседания, като адвокатите на Уайнстийн ще се опитат да оборят обвиненията срещу него. Те твърдят, че обвиненията са безпочвени, стари и несъстоятелни.