Съд - Бургас

Съдът задържа двамина за кражби и неправомерно ползване на банкова карта

Съдът задържа под стража  Р.С. и Д.П. за това, че на 20 юли тази година, в с. Медово, общ. Поморие, като съизвършители, противозаконно отнели чуждо МПС – л.а. “Опел корса“, от владението и без съгласието на собственика, с намерение да го ползват. Автомобилът е бил изоставен без надзор в Айтос и отнемането е било извършено чрез използване на техническо средство /ключ/ – престъпление по НК;

Р.С. е обвинен и за това, че на същата дата и място – при условията на опасен рецидив, отнел от владението и без съгласието на собственика с намерение противозаконно да присвои портфейл, несесер и сумата от 40 лв. – престъпление по НК. При условията на съвкупност с горепосочените престъпления, отново на 20 юли 2021 г., в с. Руен, област Бургас, на банкомат Р.С. използвал платежен документ – банкова карта, без съгласието на титуляра и деянието не съставлява по-тежко престъпление по НК.

Според наблюдаващия прокурор по делото е налице обосновано предположение за това, че обвиняемите  са  извършили тежките  умишлени  деяния, в които са обвинени, както и че съществува реална опасност същите да се укрият или да извършат ново престъпление.

Съдът прие аргументите на прокурора и наложи на обвиняемите Р.С. и Д.П.  мярка за неотклонение  „задържане под стража“.

Определението може да бъде обжалвано пред Апелативен съд-Бургас.