кзп

КЗП и ЕПЦ с мобилна приемна в Казанлък

Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов ще открие информационен щанд за потребители, който ще се проведе на 28 юли 2021 г, сряда, в град Казанлък. В мероприятието ще се включат експерти на Европейски потребителски център, който функционира към Комисията за защита на потребителите. На следващия ден, 29 юли 2021 г. мобилна приемна ще бъде отворена и в Павел Баня.

Информационните събития са организирани по инициатива на омбудсмана на Казанлък Гинка Щерева. Целта е гражданите и гостите на двете селища не само да получат информация за правата си когато пътуват зад граница или пазаруват от търговец в друга държава от Европейския съюз, но и да подадат своята жалба при необходимост. Експертите на ЕПЦ могат да помогнат при проблеми със закъснели или отменени полети, при забавени онлайн поръчки или такива, които изобщо не са пристигнали, както и с информация и съвети как да не се стигне до подобни затруднения.

Подобни инициативи ни помагат да опознаем по-добре проблемите, с които се сблъскват потребителите, в различните региони на страната, а това означава и да можем да помагаме по-добре на хората, които имат необходимост от нашата защита, каза Димитър Маргаритов.