съд видин

Георги Георгиев от БОЕЦ осъди прокуратурата!

След  заведените дела от БОЕЦ срещу участието на Пеевски в евроизборите и кампанията ни срещу избора на Гешев, през лятото на 2019 г. във Видин бе изпратен от Пеевски екип мутри, които в продължение на три дни издевателстваха над Георги Георгиев и семейството му, представяйки се за журналисти. Полицията умишлено не реагира на всички сигнали и след като Гергиев защити съпругата си и себе си прокуратурата му повдигна обвинения. По време на досъдебното производств му бе наложена мярка ‘подписка“.

Това пишат от Гражданското движение БОЕЦ на сайта си.

По това поръчково дело Георгиев вече е осъден на първа инстанция на пет месеца затвор и осем хиляди лева. В същото време на съпругата на Георгиев предстоеше трансплантация на бъбрек, на която той бе донор. След двукратни откази за лечение в България те бяха принудени и намериха решение във Франция. Планувана бе и дата за изследвания и трансплантация в Гренобъл, Франция. Пет дни обаче преди семейството да замине, прокуратурата на мафията наложи ЗАБРАНА на Георги Георгиев за напускане на страната с аргумента, че в прокуратурата е постъпил донос, че Георгиев е искал да напусне страната с цел да се укрие от правосъдието! Георгиев лично е информирал прокуратурата многократно преди това за датата и целите на пътуването, както бе доказано и в съда.

След медиен и обществен натиск прокуратурата бе принудена да отмени наложената забрана и трансплантацията бе осъществена. Още тогава Георгиев заяви,че това е опит за убийство, а адвокат Камен Добрев доказа, че наложената забрана е незаконна, което е пряко доказателство, че това е умишлена репресия заради дейността на БОЕЦ.

В края на 2020 г. Георги Георгиев, предствавляван от боеца адвокат Камен Добрев, заведоха дело по Закона за отговорност на държавата срещу Прокуратурата заради причинените щети с неправомерно наложената забрана!

С решение:  № 315

гр. Видин 19.07.2021 г.

В  ИМЕТО НА НАРОДА

Видинският районен съд, гражданска колегия в публичното заседание на седемнадесети юни през две хиляди двадесет и първа година в състав:

Председател:НИНА НИКОЛОВА

Р  Е  Ш  И:

ОСЪЖДА П. на Р.Б., със седалище гр.С., бул.В. №2  да заплати на Г.Б.Г. с адрес *** с ЕГН **********  сумата от 3000.00 /три хиляди/ лева, представляваща обезщетение за причинени неимуществени вреди за периода 05.11.2019г. – 06.11.2019г., вследствие незаконосъобразно взета с Постановление от 31.10.2019г. на Окръжен прокурор при ОП Видин мярка за процесуална принуда „Забрана за напускане пределите на страната“, ведно със законната лихва, считано от 12.11.2019г. до окончателното издължаване, както и разноски по делото в размер 10.00 лева.

В останалата част до пълния претендиран размер на иска за присъждане на обезщетение за причинени неимуществени вреди ОТХВЪРЛЯ същия.

ОСЪЖДА П. на Р.Б., със седалище гр.С., бул.В. №2  да заплати на адвокат К.Д. от АК С. сумата от 440.00 лева адвокатско възнаграждение.

Решението подлежи на въззивно обжалване пред Видински окръжен съд в двуседмичен срок от връчването на страните.

Решението е публично и може да се запознаете с него на сайта на Районен съд Видин.

Дори и най-бруталните криминални органзиации и мафиотски структури, както в България, така и в чужбина са малко примерите за по голяма мерзост. Да се опиташ да осуетиш животоспасяваща операция, за да накажеш човек заради неговата гражданска позиция и дейност е присъщо само най-мракобесните диктаторски режими .

Сега Прокуратурата е ОСЪДЕНА на първа инстанция, но тъпърва предстои всички отговорни да понесат лична отговорност! Борисов, Гешев, Пеевски, Цацаров и компания тряба да понесат персонална отговорност за извършените престъпления!

БОЕЦ водим своите битки срещу мафията и корупцията и за справедливост, правова държава и демокрация вече осем години. Платихме и плащаме ужасна цена за дързостта си да се изправим директно срещу мафията и да не правим компромиси със воите цели и принципи.

Благодарим на всички граждани и организации, които ни подкрепяха и подкрепят през годините. Битката продължава!, завършват от БОЕЦ.