Парламент Десислава Атанасова

ГЕРБ поиска изслушване на служебния вътрешен министър в Народното събрание

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков да се яви в Народното събрание, за да бъде изслушан по повод направените от него публични твърдения за незаконни подслушвания на политици и граждани. Това предлага парламентарната група на Коалиция ГЕРБ-СДС. Искането вече е внесено в деловодството на Народното събрание и трябва да бъде разгледано най-късно до края на следващата седмица.

Вчера от прокуратурата съобщиха, че не е имало незаконно подслушване на политици и поради липса на доказателства за извършено престъпление досъдебното производство е прекратено.

Преди днешното заседание на Народното събрание вътрешният министър Бойко Рашков каза пред журналисти, че разполага с "коренно различна" от прокуратурата информация относно подслушванията на политици. "Прокуратурата проверява себе си. Този факт говори достатъчно красноречиво каква проверка е извършила прокуратурата. Аз разполагам с коренно различна информация, която ще предоставя на парламента, след като се сформира съответната парламентарна комисия. Тогава ще станат известни неща, които прокуратурата не иска и не желае да оповести, защото според моето дълбоко убеждение, тя е предприела действия в услуга на предишните управляващи", обясни той.