Бойко Борисов пресконференция Герб

Борисов разпитан за 3 сигнала от 2009 и 2012 г

Бившият премиер Бойко Борисов беше разпитан в главна дирекция „Национална полиция“. Преди и след разпита привърженици на Борисов скандираха „Бойко! Бойко!“ пред дирекцията и настояха за оставка на вътрешния министър Бойко Рашков.

Малко преди края на разпита привържениците изразиха недоволството си от факта, че Борисов не излиза от полицията, за да коментира защо е бил повикан. Чуха се и критични коментари по отношение на полицията и нейната работа, критики освен към Рашков имаше и към президента Румен Радев, назначил служебното правителство.

След разпита Борисов обясни за „снемането на обяснения“, че бил питан за три сигнала от 2009 и 2012 г.

Направи връзка между снощното драматично заседание на ЦИК, където първоначално е имало нежелание той да бъде заличен като депутат, а след това все пак е бил заличен. Според него той обрат се дължи на факта, че ЦИК все пак се е сетила, че, ако не бъде заличен като депутат, той има имунитет и днес не може да бъде разпитан и затова в крайна сметка е било променено решението.

Борисов дойде на разпита с адвокат, въпреки че това не се налага. Адвокатът му е Менко Менков, познат от други дела, свързани с представители на ГЕРБ и бившето управление, които са имали проблеми с правосъдието.

Борисов предположи, че е призован или заради изборите, или заради огласен преди време от служебния вътрешен министър Бойко Рашков сигнал от бизнесмен, който твърди, че е бил заплашван от бившия премиер преди десетина години.