Парламент Тошко Йорданов

Тошко Йорданов съобщи: Гешев може да остане до края на мандата си

"Добре е хората да са реалисти, че това Гешев да се отстрани, ще е дълга битка", каза още Йорданов. Това коментира в ефира на 7/8 тв Тошко Йорданов."За да се отстрани този човек, трябва да участват в този процес и ДБ, и "Изправи се! Мутри вън!", и БСП. Не знам, И то това трябва много мъдро да се направи, с юристи, с промяна в закона", коментира на свой ред журналистът Иван Бакалов.

"Борисов се беше подготвил със закон да може да бетонира бъдещия главен прокурор за седем години напред, да си е спокоен. Но тук трябва юристите да се произнесат дали този закон може да се промени и да отпадне това, което са приели", посочи Бакалов. "Нашите юристи мислят по въпроса, то има стъпки. Може стъпка по стъпка да се обезсилва и после да се нормализира цялата структура", посочи пък Йорданов.

"Добре е хората да са реалисти, че това Гешев да се отстрани, ще е дълга битка и дори да приемем варианта Гешев да си остане на поста до края на мандата, вече при следващия трябва да има други условия. Това е наистина дълъг процес, но трябва да се промени и да не остава така, както е в момента", обясни Йорданов.