Човек с белезници

Съдят мъж за купуване на гласове за парламентарните избори

В Териториално отделение – Казанлък на Районна прокуратура – Стара Загора, е образувано и се провежда разследване по досъдебно производство за извършено престъпление против политическите права на гражданите.

С. И. е привлечен като обвиняем за това, че в периода от 28 юни 2021 г. до 9 юли 2021 г., в Павел баня, област Стара Загора, организирал предлагането на имотна облага, като възложил на З.А. да му намери хора  /лица, с цел да бъдат склонени да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа партия срещу заплащане/, както и да изготви списък на тези лица, съдържащ имената им, с цел впоследствие, в деня на изборите за Народно събрание, да упражнят избирателното си право, посочвайки определен номер в бюлетината – престъпление по чл. 167, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Активната работа по разследването продължава До момента са извършени множество действия по разследването – претърсвания и изземване на веществени доказателства, разпити на свидетели и приобщаване на писмени доказателства.

С.И. е задържан за срок от 72 часа с оглед внасяне на искане до съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Стара Загора и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на престъплението и на извършителя му, който е осъждан.

Определението на съда не е влязло в законна сила и подлежи на обжалване.