затвор стара загора

23 са секциите в арестите и затворите в страната

23 ще са секциите в арести и затворите в страната. Право да гласуват имат около 1150 обвиняеми и подсъдими без влязла в сила присъда, сочи БНР.

Почти като в свободния живот има тъмна стаичка, защото в арестите и затворите ще се гласува само с хартиена бюлетина. Пред вратата на изборните помещения, които иначе се ползват от затворническата администрация, ще има залепени всички бюлетини. Секционните избирателни комисии ще са от външни лица, които, по впечатленията на служебния заместник правосъден министър Мария Павлова, не се притесняват от мястото.

"Примерно в Пловдивския затвор, казаха, че на предходните избори комисията е била изцяло от дами съставена". Различното – надзирателите ще са повече. Придвижването на задържаните гласоподаватели ще става по специална схема. Очакванията са за ранен край на изборния ден и за висока избирателна активност. "Предишният път тя е била около 90 процента, при това без всякакъв купен и корпоративен вот. Призовах общото ниво на изборите да се стреми към това, което е в местата за лишаване от свобода", каза служебният правосъден министър Янаки Стоилов.