Цвета Караянчева

МВР: Цвета Караянчева заплашвала полицейския началник в Кърджали

Бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева е заплашвала началника на полицията в Кърджали, твърди вътрешният министър Бойко Рашков. Причината била предприети действия срещу горски служители, които по думите на Рашков давали дърва за огрев само на хора, обявили, че ще гласуват за ГЕРБ. „Получихме данни, че служители и хора на ръководни позиции в Държавното горско стопанство в Кърджалийско дават или не дават дърва на хората в този регион. Това решение зависи от това дали този човек ще гласува за ГЕРБ или не. Когато предприехме действия да изясним един такъв случай, знаете ли кой се обади по телефона на регионалния директор на вътрешните работи в Кърджали? Обади се Цвета Караянчева“, обяви вътрешният министър.

По думите му бившият председател на парламента е отправила заплахи към полицейския началник. А, обаждането било след 22:00 часа. „Със заплахата, че няма да остане на поста си ако продължи да предприема такива действия срещу тези служители. Те, естествено, са членове на ГЕРБ“, разкри още Бойко Рашков.

Той каза, че разполага със снимка на номера, от който е дошло обаждането. Рашков съобщи още, че по случая вече има трима задържани: директорът на Държавното горско стопанство в Кирково Митко Манев, бизнесмен, който се занимава с дърводобив и активист на ГЕРБ. „Тримата в момента са с полицейско задържане за 24 часа. Има образувано досъдебно производство. Всичко е докладвано на съответната компетентна прокуратура. В момента текат процесуално-следствени действия”, посочи директорът на Главна дирекция „Национална полиция” главен комисар Станимир Станев.