руска полиция

Мъж се опита да вземе заложници в клон на Сбербанк в Тюмен, задържаха го

Днес бе съобщено, че мъж е взел няколко души за заложници в клон на руската Сбербанк в сибирския град Тюмен. Служителите на реда са успели незабавно да задържат нападателя. Според руското МВР двама служители на банковия клон, разположен на улица "Червишевски тракт" в Тюмен са били държани като заложници. Източник на ТАСС съобщи, че има трима души, държани като заложници. Сбербанк пък уточни, че при инцидента няма пострадали.

Нападателят е поискал да му дадат пари в брой – около 15 милиона рубли (около 203 000 долара). Банковите служители предали необходимата сума на мъжа. Още на изхода той е бил задържан от служители на отряда СОБР. Нападателят е бил мъж на 32 години, местен жител, който е бил регистриран при психиатър. Той е бил в явно неадекватно състояние.

Силите за сигурност не са открили взривни устройства. Жителите на жилищната сграда, в която се намира клонът на Сбербанк, са били евакуирани. По-късно обитателите на пететажната сграда са се върнали в апартаментите си. Кордонът по улиците около банковия клон е бил премахнат, но самият офис все още е затворен, там работят служители на реда.

Следственият комитет на Русия е образувал наказателно дело по случая.