контрабанда цигари

47 320 къса цигари бяха открити на Дунав мост-Видин

На 1 юли 2021 г., около 10 часа, митническите инспектори отклоняват  напускащите страната товарни автомобили, които са с българска регистрация и пътуват към Германия. Извършена е щателната проверка с митническо куче, обучено за откриване на тютюн и тютюневи изделия, което реагира положително. При последвалите действия митническите служители откриват, че и в двата автовоза има специално изградени тайници. В единия са укрити 32 000 къса (1600 кутии) цигари, а в другия – 15300 къса (766 кутии).

Всички тютюневи изделия са от чуждестранни марки, облепени с български акцизен бандерол. Водачите не са представили необходимите транспортни документи за цигарите. Съставени са им актове за нарушаване на акциозното законодателство, както и актове за преминаване на държавна граница с превозно средство, в което е установено наличието на тайник.

През изминалия месец (юни) при 10 проверки в района на ГКПП Дунав мост-Видин митническите служители са задържали 164 140 къса (8207 кутии) цигари, превозвани без необходимите документи.