кат

Над 400 000 МПС-та се връщат в столицата

Засилен трафик по основните направления в посока София очакват от полицията след поредицата от почивни дни. 18 са жертвите по пътищата на страната от Великденските празници до днес, съобщиха на брифинг тази сутрин от Пътната полиция. Очаква се повече от 400 000 автомобила да се завърнат в София след празниците. Интензивно движение се очаква най-вече в следобедните часове.

За улеснение на водачи са предвидени обходни маршрути и реорганизация на движението, съобщи Даниел Иваничков от Агенция „Пътна инфраструктура“: „Най-сериозен проблем очакваме на автомагистрала „Тракия“, тъй като е възможно колона от автомобили по обходния път на ремонтиращия се 23-километров участък. Реорганизация на движението ще има при километър 159-и, на съоръжението „Опълченец“. Там платната в посока София ще бъдат две, а в посока Бургас ще останат на една лента“.

Най-честите нарушения, установени по празниците, за които ще се следи и днес, са шофиране след употреба на алкохол, превишена скорост и управление в аварийната лента, посочи Лъчезар Близнаков от Пътната полиция: „Всички камери за контрол на скоростта са на пътя, на входовете на столицата има полицейски служители, които ще регулират и подпомагат движението.