хънтър байдън

Синът на Байдън признава, че харчил парите от Буризма за наркотици и алкохол

Синът на сегашния президент на САЩ Джо Байдън – Хънтър признава, че е похарчил парите, които е получил за работата си в борда на директорите на украинската газова компания Буризма, за алкохол и наркотици. Това пише в новата му книга „Красиви неща“, която излиза в продажба в САЩ на 6 април. Извадки от текста бяха публикувани вчера в американския вестник The Washington Post.

В мемоарите си Хънтър Байдън подчертава, че ако имал възможност, е нямало да започне работа в украинската компания. Той признава, че парите, които получавал от Буризма, само изострили пристрастяването му към алкохола и наркотиците, което разрушило отношенията му със семейството и кариерата му. Синът на държавния глава разказва подробно за това как се е борил с наркоманията след смъртта на брат си от рак през 2015 година. Книгата разказва и за това как е бил лекуван в рехабилитационни центрове, как семейството му е помагало да се бори с алкохолната и наркоманията. „Само през последните пет години бракът ми, продължил две десетилетия, се разпадна, на лицето ми беше сложен пистолет и в един момент изчезнах, живеех в мотели, плащах 59 долара на вечер", пише той.

В същото време синът на американския лидер не смята за неетично че е започнал работата си в Буризма, когато Байдън-старши е бил вицепрезидент на САЩ. Той признава, че политическата кариера на баща му му е помогнала, но твърди, че нито той, нито баща му, са направили нещо незаконно, особено по отношение на Буризма.