стрелба колорадо

10 жертви при стрелба в супермаркет в щата Колорадо

Десет души загинаха при стрелба в супермаркет в Колорадо. Сред жертвите има и полицай. Предполагаемият извършител е заловен, предаде Асошиейтед прес. Марис Херълд, началникът на полицията в град Боулдър, където бе извършена стрелбата, обяви броя на убитите на пресконференция, като едва сдържаше сълзите си.

Полицаи отведоха от магазина с белезници гол до кръста мъж, по крака на който се стичаше кръв, но властите не казват дали той е заподозреният. Впоследствие прокурор съобщи, че предполагаемият извършител на атаката е бил ранен и арестуван. Самоличността на нападателя не бе разкрита. Засега властите не са посочили евентуални мотиви за атаката.

Според американски медии нападателят е използвал полуавтоматична пушка АР-15, която е много популярна в страната и често е използвана при подобни стрелби.Убитият полицай е 51-годишният Ерик Тали, който работи в местната полиция от 2010 година. Тали – бял мъж, баща на седем деца, – бил първият служител на реда, отзовал се на сигнала за стрелба в супермаркет "Кинг Супърс".

Това е второто масово убийство в САЩ за последната седмица след убийството на осем души, в това число шест азиатки, в Атланта, Джорджия, извършено миналия понеделник от 21-годишен мъж.

Губернаторът на Колорадо и кметът на Боулдър нарекоха в "Туитър" станалото "трагедия".