полицейско насилие

Полицейско насилие при арест в Казанлък

Екшънът се разиграва тази сутрин в Казанлък. Първоначално кола е засечена да се движи в насрещното на централен булевард в града. Шофьорът не спрял на стоп-палката, след което започнало преследването. 25-годишният водач предприел изключително рисково шофиране. Избягал от града и започнал да шофира в насрещното на Околовръстното на Казанлък. След това се върнал в града и отново започна да шофира в насрещно. Полицията стреляла със стоп-патрони. Младият мъж обаче спира автомобила в града и побягва пеша. Малко след това е заловен. Той е криминално проявен. Тестовете показват, че е шофирал след употреба на наркотици.

На имейла на Пресс ТВ е изпратено видео от казанлъчанин, станал свидетел на задържането на мъжа. Заснелият видеото твърди, че полицаите са употребили брутална сила, докато арестували нарушителя. „Пресен случай от тази сутрин на бул. „Никола Петков“. По неизвестна причина гражданин е възпрепятствал проверка на служителите на кат и навлезнал в насрещно движение. След няколко минутно гонене, служителите на реда го задържаха. ПО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БРУТАЛЕН НАЧИН МУ НАНЕСОХА ТОЗИ ФИЗИЧЕСКИ ТОРМОЗ, ЧОВЕКА БЕШЕ БЕЗЗАЩИТЕН. Освен травмите, същият гологлав полицай нанесе и материални щети като преди това с ритник затвори вратата на автомобила. Моля това да стане публично достояние и този изрод в униформа да получи заслуженото си!!!

Предполагам, че и преди това го удряха в тунелчето под блока, защото се чуваха нехуманни писъци от същото лице. Това ме предизвика да изляза на терасата.. родната полиция ни пази“, гласи текстът към видео кадрите.

Снимката е илюстративна.