Каса

В Москва разкриха още факти за кражбата на 157 милиона рубли от сейфове

Неизвестни нападатели откраднаха над 157 милиона рубли (около 2 107 000 долара) от четири сейфа, разположени в трезор на банка в центъра на Москва. Това е съобщил пред ТАСС източник от органите на реда. "Ден преди това полицията получи съобщение за кражба от отделни банкови сейфове в хранилището на банка. Неизвестни лица са откраднали общо над 157 милиона рубли от четири банкови сейфа за времето от 1 февруари до 6 март тази година," казал източникът на информационната агенция.

Според него жертви на обира са двама мъже, работещи като генерални директори (от тях са откраднати съответно 5,5 милиона рубли и 3,5 милиона рубли), както и жена – едноличен търговец, загубила 17,5 милиона рубли и 750 хиляди долара. Пари са били откраднати и от наета банкова клетка на президента на същата банка, сумата на причинените му щети е 74 милиона рубли или над 1 милион долара.

Пресслужбата на Главното управление на МВР на Русия е потвърдила кражбата на пари от банкови сейфове. „Започнато е наказателно дело по клауза„ б “от част 4 на член 158 от Наказателния кодекс на Руската федерация (Кражба),